Wrokko – hoe het allemaal begon!

Play Video

Deel dit bericht

Hoe komt het dat de arbeidsmarkt op volle toeren draait en tegelijkertijd de jeugdwerkloosheid onder multiculturele jongeren zo hoog is? Aan de ene kant zien we te veel eerste generatie studenten een uitwedstrijd spelen op de arbeidsmarkt. Aan de andere kant werkgevers die de know-how missen om met divers talent te verbinden. Zorgen dat young potentials hun plek op de arbeidsmarkt vinden, is een uitdaging die ons persoonlijk raakt en enorm motiveert. Hierom besloten samen initiatiefnemers Anass Meziane, Younes Douari en Mohcen Boutaghrout stichting Wrokko op te richten.

Wrokko is ontstaan door een spontane ontmoeting met Gentle. EĆ©n van de destijds 10.000 ā€˜ongeregistreerdā€™ werkloze jongeren uit Rotterdam (Algemene Rekenkamer Rotterdam, 2019). Dat was, totdat hij viral ging met deze video!

In de video zien we een jongen samen met zijn vrienden chillen op Rotterdam Centraal. Hij vertelt ons dat hij graag zou willen werken maar nergens uitgenodigd wordt op gesprek. Als hem gevraagd wordt om zijn ware talent te laten zien, doet hij iets wat weinigen zien aankomenā€¦

Meer content voor jou

Karima Taouil – Sr. Manager Tax bij EY

Karima Taouil timmert hard aan de weg bij EY als Manager Tax en bij de Erasmus Universiteit als docent. Waar zij haar drive en motivatie vandaan haalt?

Erasmus Alumni Chain | Wrokko for bi-cultural youths

Wrokko’s mission is to unleash the power of bi-cultural youths in the Netherlands. Talented students and young professionals can get training to further develop their skills, both personally and professionally.

Nourdin el Ouali: ā€œDe intensive care heeft bij mij geleid tot diepe zelfreflectie.ā€

In zijn jonge jaren is Nourdin vooral bezig met financiĆ«le onafhankelijkheid en mooie autoā€™s. Nadat hij in een korte periode twee keer op de intensive care beland, besluit hij het roer om te gooien.