Trouw | ‘Je moet vier keer vaker solliciteren dan iemand die Peters van zijn achternaam heet’

Deel dit bericht

Biculturele, hoogopgeleide jongeren moeten langer zoeken naar een baan dan afgestudeerden zonder migratieachtergrond. Anass Meziane van de organisatie Wrokko schiet te hulp.

Redactie Trouw | 27 april 2021, 10:18

Een uitwedstrijd met 0-3 op het scorebord. Zo omschrijft Anass Meziane (32) zijn zoektocht naar een baan. Als enige van negentien kleinkinderen en als eerste in de familie ging hij naar de universiteit. In 2014 studeerde hij af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, maar zonder netwerk en kennis over de arbeidsmarkt kom je niet ver, leerde hij; het kostte hem 26 sollicitatiebrieven voordat hij ergens werd aangenomen.

De lessen die hij tijdens zijn zoektocht naar een baan leerde, geeft hij door aan andere mensen met een biculturele achtergrond. Met zijn snelgroeiende organisatie Wrokko helpt hij jongeren sinds dit jaar met trainingen en …

Klik hier om het artikel verder te lezen

Meer content voor jou

Karima Taouil – Sr. Manager Tax bij EY

Karima Taouil timmert hard aan de weg bij EY als Manager Tax en bij de Erasmus Universiteit als docent. Waar zij haar drive en motivatie vandaan haalt?

Erasmus Alumni Chain | Wrokko for bi-cultural youths

Wrokko’s mission is to unleash the power of bi-cultural youths in the Netherlands. Talented students and young professionals can get training to further develop their skills, both personally and professionally.

Nourdin el Ouali: “De intensive care heeft bij mij geleid tot diepe zelfreflectie.”

In zijn jonge jaren is Nourdin vooral bezig met financiële onafhankelijkheid en mooie auto’s. Nadat hij in een korte periode twee keer op de intensive care beland, besluit hij het roer om te gooien.