Business Wise | Rethinking Work: Zo brengt Anass Meziane met Wrokko multicultureel talent en werkgevers samen

Deel dit bericht

Hoe trek je als werkgever talent met een multiculturele achtergrond aan? En andersom: hoe valt deze groep sollicitanten beter op bij bedrijven op zoek naar toptalent? Wrokko-oprichter Anass Meziane legt inĀ Rethinking Work uit hoe.

Het blijft moeilijk voor veel werkgevers: talent met een andere culturele of religieuze achtergrond aan je bedrijf binden en behouden. Andersom is het voor veel sollicitanten met een bi-culturele achtergrond nog vaak een probleem om aan die gewenste baan te komen. Dat moet anders, vindt Anass Meziane, oprichter vanĀ Wrokko. Met het naar het Surinaamse woord voor ‘werken’ vernoemde platform voor jonge talenten met een migratieachtergrond, streeft hij met gedreven professionals en organisaties naar kansengelijkheid op de arbeidsmarkt. ,,Zodat jij kunt worden wat je wilt, zonder kwijt te raken wie je bent.”

 

 

KlikĀ hierĀ om het artikel verder te lezen

Meer content voor jou

Karima Taouil – Sr. Manager Tax bij EY

Karima Taouil timmert hard aan de weg bij EY als Manager Tax en bij de Erasmus Universiteit als docent. Waar zij haar drive en motivatie vandaan haalt?

Erasmus Alumni Chain | Wrokko for bi-cultural youths

Wrokko’s mission is to unleash the power of bi-cultural youths in the Netherlands. Talented students and young professionals can get training to further develop their skills, both personally and professionally.

Nourdin el Ouali: ā€œDe intensive care heeft bij mij geleid tot diepe zelfreflectie.ā€

In zijn jonge jaren is Nourdin vooral bezig met financiĆ«le onafhankelijkheid en mooie autoā€™s. Nadat hij in een korte periode twee keer op de intensive care beland, besluit hij het roer om te gooien.